Sejak berpindah ke Manjung. Restoran Marrybrown memang susah nak jumpa..jika ada pun paling terdekat di dalam Pangkalan TLDM dan Ipoh Prade
Untuk masuk ke dalam Pangkalan TLDM memang susah bagi kami untuk masuk memang agak sukar sebab tiada kenalan duduk disitu. Ipoh Parade pula mengambil masa 2jam untuk ke sana
Bila anak-anak suka makan dan sukar dicari memang ibu-ibu kenalah mencari jalan untuk menghasilkan resepi seakan Chicken Crispy ala Marrybrown
Saya cuba mencari dihalaman google. Dalam carian tersebut ada perkongsian Youtuber Che Nom kongsikan resepi ini
Jadi saya tiru sedikit demi sedikit teknik yang dikongsikan..cuma anak-anak suka pedas-pedas saya gunakan tepung bestari pedas
Resepi
Chicken Crispy ala Marrybrown bersama bubur
Hidangan 2orang
Bahan:-
Ayam bahagian chicken chop
Tepung jagung
Tepung Bestari Pedas
Salt Garlic
Telur
Breadcrumbs putih
Air
Cara :-
Bersihkan bahagian ayam Chicken chop
Perapkan ayam dengan salt garlic dalam 30minit atau lebih (lama perap lagi sedap)
Salutkan dengan tepung jagung
kemudian lapiskan dengan telur
Sekejap sahaja celupkan dalam air
Salutkan kali ke-2 dengan Tepung Bestari Pedas
Panas api dan goreng
No comments:
Post a Comment